Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z jagodami i kokosową pianką
Kroki postępowania
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli dodając stopniowo cukier. Na końcu wsypać wiórki i wymieszać. Pianę wylać na podpieczone ciasto.
Smacznego :)
mąka tortowa | 3 szkl |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
cukier puder | 1 szkl |
margaryna | 100 g |
śmietana gęsta | 3 łyżki |
sól | szczypta |
jajko | 1 |
żółtko jajek | 2 |
białko | 5 |
cukier | 3/4 szkl |
wiórki kokosowe | 100 g |
sól | szczypta |
jagody | 1 l |
wiórki kokosowe | 3 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: