Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO Z JABŁKAMI I BUDYNIEM

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szkl
cukier 1 szkl
jaja 1 całe
żółtko jajek 2 szt
masło 250 gram
śmietana 2 łyzki
proszek do pieczenia 1 łyzka
jabłka 1,5 kg
budyń śmietankowy 2 szt
mleko 0,75 l

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO Z JABŁKAMI I BUDYNIEM

Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto i chowamy do lodówki( wszystkie składniki do jabłek). Jabłka obieramy i dzielimy na ćwiartki. Budynie gotujemy w mniejszej ilości mleka niż podano na opakowaniu. Wyjmujemy ciasto z lodówki, dzielimy na dwie części. Pierwszą wykładamy dno tortownicy, na której znajduje się już papier do pieczenia. Jabłka układamy gęsto, jedno przy drugim, zalewamy gorącym budyniem. Przykrywamy drugą, rozwałkowaną częścią ciasta. Pieczemy do momentu, aż ciasto nabierze złotego koloru czyli ok.1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anula 30.11.2012 18:23
Nie myślałam, że takie dobre wyjdzie:)
reniatka 20.11.2012 14:56
mmm wysmienite ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak