Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
margaryna palma
3/4 kost -
jajko
3 szt -
mąka
3 szkl -
śmietana kwaśna
3/4 szkl -
cukier
1/2 szkl -
jabłka
1 kg -
proszek do pieczenia
3 łyżeczki -
tłuszcz
-
cukier puder
Sposób przygotowania
Jabłka obrać, pokroić w ósemki.
Brytfannę wysmarować tłuszczem, wyłożyć ciasto na blachę.
Na cieście ułożyć jabłka.
Włożyć ciasto do nagrzanego piekarnika i piec w 180 stop.przez ok.40 minut.
Gotowe i ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się