Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z delicjami i galaretka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt

jajko 4
mąka 3 łyżki
cukier 4 łyżki
kakao 2 łyzki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

masa

śmietana 30% 0,5 l
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
cukier puder 4 łyżki

reszta

delicje
galaretka pomarańczowa 1
brzoskwinie w puszce

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z delicjami i galaretka

Białka ubić na pianę. Dodać cukier, a następnie cały czas miksując żółtka. Następnie mąkę, kakao i proszek. Delikatnie wymieszać. Piec w 180 stopniach ok. 25 minut.
Żelatynę przygotować według przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Śmietanę ubić na puch, dodać cukier i żelatynę. Zmiksować.
Galaretkę przygotować w ¾ podanej ilości wody. Ostudzić.
Na biszkopta wyłożyć część masy, ułożyć ciasta, wyłożyć resztę masy. Na wierzchu ułożyć brzoskwinie pocięte na plasterki i zalać tężejącą galaretką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 24.11.2016 11:42
pyszne ciacha :)
Aleksandra/Olcia 22.11.2016 12:24
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak