Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z cukinią

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 40 dkg
jajko 3 szt
oliwa 200 ml
mąka 45 dkg
cukier waniliowy 1 opak.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cynamon 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 szczypta
dżem
czekolada mleczna 1/2 tabliczki
czekolada biała 1/2 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z cukinią

Kroki postępowania

1
Make mieszamy ze szczypta sody i proszkiem do pieczenia. Jajka ubijamy z cukrem, na puszysty krem, dodajemy cukier waniliowy. Cały czas mieszając dodajemy połowę maki i oliwę. Cukinie ze skórka ścieramy na tarce o drobnych oczkach, odciskamy z nadmiaru wody, dodajmy do ciasta – miksujemy. Dodajemy resztę maki – miksujemy. Ciasto przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Krok 1 - Ciasto z cukinią foto
2
Pieczemy ok 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 2 - Ciasto z cukinią foto
3
Wystudzone ciasto smarujemy dżemem ( ja miałam dżem malinowy).
Krok 3 - Ciasto z cukinią foto
4
Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Krok 4 - Ciasto z cukinią foto
5
Rozpuszczonymi czekoladami dekorujemy ciasto.
Krok 5 - Ciasto z cukinią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noninka77 03.02.2014 13:43
przymierzam się do tego ciasta od dłuższego czasu:) czas najwyższy je zrobić:) super wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak