Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z całego serca

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 2 szklanki
cukier drobny brązowy 3/4 szklanki
olej z pestek winogron 3/4 szklanki
jabłka 3 sztuki
jajko 5 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kardamon 1/2 łyżeczki
cynamon Prymat 1 łyżeczka
cukier puder do oprószenia
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z całego serca

Całe jajka wbijamy do miski i miksujemy z cukrem na jednolitą masę. Potem dodajemy olej i dalej miksujemy. Następnie mąkę tortową wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kardamonem i cynamonem ( dodajemy partiami cały czas miksując ).

Obieramy jabłka i kroimy w dość dużą kostkę, dodajemy do ciasta, dokładnie mieszamy ze sobą. Przygotowujemy foremkę silikonową w kształcie serca i ciasto przekładamy do formy. Wierzch ciasta dekorujemy żurawiną suszoną.

Wkładamy ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i pieczemy przez około 50 minut do tzw. suchego patyczka.

Chłodne ciasto oprószamy cukrem pudrem.

Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 07.03.2014 23:00
dobre ciastko
Grazyna0211 04.03.2014 20:45
fajne serducho
Malinka 19.02.2014 18:40
Bardzo fajny pomysł na ciasto!
Alex_M 27.01.2014 10:48
na pewno smaczne ciasto :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak