Ciasto z budyniem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    25 dkg
  • margaryna

    12,5 dkg
  • cukier puder

    10 dkg
  • żółtko jajek

    2
  • sól szczypta

  • olejek rumowy

  • Biszkopty

  • budyń śmietankowy

    1,5 opak,
  • mleko

    0,5 l
  • cukier

    2-3 łyżki
  • sok z aronii

  • sok jabłkowy

    1 szkl.
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    3 łyżki
  • jogurt naturalny

    1 opak.
  • cukier do smaku

  • sok z aronii

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiac, dodać sól i pokrojona na kawałki margarynę.Posiekać nożem,dodac cukier puder ,żółtka i rum .Składniki połączyc siekając nozem, a następnie palcami rozetrzeć grudki i szybko zagnieść ciasto.Uformować kulę, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut.Ciasto rozwałkować do tortownicy, nakłuć widelcem.Piec w nagrzanym do 200 stopi piekarniku przez około 20 minut.Ostudzić.
Z mleka odlać 1 szkl.i wymieszać z budyniem.Resztę mleka z cukrem zagotować.Dodać wymieszany budyń oraz sok z aronii i zagotować energicznie mieszając.Wylać na upieczone ciasto.
Ułożyć biszkopty.
Sok zagotować dodając cukier., Dodać żelatynę i dokładnie wymieszać, następnie dodać jogurt , sok z aronii i wymieszać.Lekko ostudzić i wylać na ułożone biszkopty.Odstawić do zastygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 19.08.2014 00:10
Na pewno jest smaczne.
migotka28 03.09.2013 14:18
ładnie wygladają te kolorowe warstwy
monisia1977 03.09.2013 06:59
super wygląda
halina17 02.09.2013 22:27
Dobre ciasto.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat