Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z budyniem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dkg
margaryna 12,5 dkg
cukier puder 10 dkg
żółtko jajek 2
sól szczypta
olejek rumowy
Biszkopty
budyń śmietankowy 1,5 opak,
mleko 0,5 l
cukier 2-3 łyżki
sok z aronii
sok jabłkowy 1 szkl.
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
jogurt naturalny 1 opak.
cukier do smaku
sok z aronii

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z budyniem

Mąkę przesiac, dodać sól i pokrojona na kawałki margarynę.Posiekać nożem,dodac cukier puder ,żółtka i rum .Składniki połączyc siekając nozem, a następnie palcami rozetrzeć grudki i szybko zagnieść ciasto.Uformować kulę, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut.Ciasto rozwałkować do tortownicy, nakłuć widelcem.Piec w nagrzanym do 200 stopi piekarniku przez około 20 minut.Ostudzić.
Z mleka odlać 1 szkl.i wymieszać z budyniem.Resztę mleka z cukrem zagotować.Dodać wymieszany budyń oraz sok z aronii i zagotować energicznie mieszając.Wylać na upieczone ciasto.
Ułożyć biszkopty.
Sok zagotować dodając cukier., Dodać żelatynę i dokładnie wymieszać, następnie dodać jogurt , sok z aronii i wymieszać.Lekko ostudzić i wylać na ułożone biszkopty.Odstawić do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.08.2014 00:10
Na pewno jest smaczne.
migotka28 03.09.2013 14:18
ładnie wygladają te kolorowe warstwy
monisia1977 03.09.2013 06:59
super wygląda
halina17 02.09.2013 22:27
Dobre ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak