Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z bitą śmietaną

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt jasny 1 szt
sok zielony 0,7 l
śmietana kremowa 30% lub 36% 0,5 l
galaretka cytrynowa 1 szt
cukier puder 3 łyżki
herbatniki 2 paczki
budyń waniliowy 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z bitą śmietaną

Budynie rozpuścić w jednej szklance zielonego soku, resztę soku zagotować. Do gotującego się soku wlać budynie i dobrze wymieszać. Masę od razu wyłożyć na biszkopt. Następnie ułożyć warstwę herbatników.
Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody, ostudzić.
Śmietanę ubić wraz z cukrem pudrem. Na koniec małymi porcjami dodać galaretkę cały czas miksując. Bitą śmietanę wyłożyć na herbatniki.
Ciasto schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gottrina 25.01.2015 20:10
pyszne i lekkie ciasto
caralajna 25.01.2015 19:56
lubię takie ciasta
cooked 25.01.2015 19:31
robię podobne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak