Ciasto z 6 warstwami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki

    2 paczki
  • budyń waniliowy

    1 szt
  • mleko

    0,5 l
  • masło

    250 g
  • masa krówkowa

    400 g
  • kremówka

    400 ml
  • śmietan fix

    2 szt
  • cukier puder

    1 łyżka
  • gorzka czekolada

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

I warstwa- układamy herbatniki na dnie formy
II warstwa- gotujemy budyń, studzimy; następnie miksujemy na gładką masę z masłem ( dodajemy po łyżce budyniu do uprzednio rozmiksowanego masła
III warstwa- herbatniki
IV warstwa- masa krówkowa
V warstwa- kremówkę ubijamy na sztywno z fixem i cukrem pudrem
VI warstwa- herbatniki

Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, przekładamy do woreczka, odcinamy jeden rożek i dekorujemy wierzch ciasta.
Przekładamy do lodówki na co najmniej 3 godziny

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
BeataJ 18.06.2012 21:55
szybkie, łatwe a jak smakuje!!
Gosia20 09.05.2012 11:38
wspaniałe
sara1 22.03.2012 09:20
świetne to ciasto taki bajer kulinarny
PaniMISIOWA 19.03.2012 20:04
ależ kusi!!!
olkaaa 31.01.2012 07:53
super
mala2021 30.01.2012 09:22
pyszne s?odko?ci
monika141 07.01.2012 09:40
pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat