Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto wytrawne do barszczu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

żółtko jajek 5
mąka 0,5 kg
śmietana 12% 3 łyżki
margaryna kostka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

farsz

mięso mielone 0,5 kg
pieczarki 0,5 kg
cebula
sól
pieprz
jajko 5
kostka rosołowa 1
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto wytrawne do barszczu

Kroki postępowania

1
Farsz:
Jajka ugotować na twardo. Cebulę drobno pokroić. Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
Krok 1 - Ciasto wytrawne do barszczu foto
2
Cebulę posolić, zeszklić na oleju, dodać pieczarki i mięso mielone.
Krok 2 - Ciasto wytrawne do barszczu foto
3
Doprawić pieprzem i kostką rosołową. Usmażyć. Do farszu dodać jajka starte na grubych oczkach.
Krok 3 - Ciasto wytrawne do barszczu foto
4
Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Ciasto wytrawne do barszczu foto
5
Ciasto:
Mąkę posiekać z margaryną, dodać śmietanę, żółtka, proszek do pieczenia i zagnieść.
Krok 5 - Ciasto wytrawne do barszczu foto
6
2/3 ciasta rozłożyć na blasze. Podpiec przez ok. 15 minut. Na to rozłożyć farsz.
Krok 6 - Ciasto wytrawne do barszczu foto
7
Resztę ciasta pokruszyć na farszu. Piec ok. 1 godziny w 180 stopniach.
Krok 7 - Ciasto wytrawne do barszczu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 20.09.2016 17:31
Dobre ciasto wytrawne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak