Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto ucierane ze śliwkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 1,5 szkl
jajko 4 szt
margaryna 1 kostka
cukier 0,75 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
śliwki węgierki 200 g
gruszka 1 szt
cukier puder 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto ucierane ze śliwkami

Jajka ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Rozpuszczoną, gorącą margarynę dodajemy do ciasta i mieszamy. Wylewamy na brytfannę. Śliwki drylujemy, kroimy w plasterki. Gruszkę obieramy i kroimy ósemki. Układamy na cieście. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 40 minut do tzw. suchego patyczka. Ciepłe ciasto posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 14.09.2016 23:44
Pyszności;))
Renata9 14.09.2016 19:54
Pyszne ciacho
patryska76 14.09.2016 18:59
Uwielbiam to ciasto! Zwłaszcza z wiśniami ;-)
Bernadeta1 14.09.2016 14:56
Takie ciasto zawsze wszystkim bardzo smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak