Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ucierane z rabarbarem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 40 dag
margaryna 25 dag
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 2 łyżeczki
jajko 4 szt
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
rabarbar 70 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ucierane z rabarbarem

Kroki postępowania

1
Margarynę roztopić i ostudzić.
Krok 1 - Ciasto ucierane z rabarbarem foto
2
Rabarbar obrać i pokroić w kostkę.
Krok 2 - Ciasto ucierane z rabarbarem foto
3
Całe jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.
Krok 3 - Ciasto ucierane z rabarbarem foto
4
Mąkę przesiać do miski z proszkiem do pieczenia.
Krok 4 - Ciasto ucierane z rabarbarem foto
5
Do utartych jajek dodawać naprzemiennie mąkę i roztopioną margarynę.
Krok 5 - Ciasto ucierane z rabarbarem foto
6
Ciasto przełożyć do formy i na wierzchu powciskać pokrojone owoce.
Krok 6 - Ciasto ucierane z rabarbarem foto
7
Piec ok. 50-55 min w temp.180 st.C. po ostudzeniu posypać cukrem pudrem
Krok 7 - Ciasto ucierane z rabarbarem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 17.05.2015 10:04
Smaczne ciasto
Ewelina1991 17.05.2015 09:46
uwielbiam takie ciasta
Krystyna32 17.05.2015 09:41
pyszne ciasto
dom-agi 17.05.2015 08:36
Uwielbiam takie ciasta!
Zdzisław 17.05.2015 00:56
pyszne słodkości do zjedzenia na deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak