Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ucierane z pomarańczami
Kroki postępowania
Masło rozpuścić i przestudzić. Pomarańczę obrać ze skórki i pokroić na cząstki.
Następnie dodać przesianą mąkę, roztopione masło, aromat i delikatnie wymieszać.
jajko | 5 sztuk |
mąka pszenna | 20 dag |
masło | 25 dag |
mąka ziemniaczana | 10 dag |
cukier | 20 dag |
cukier wanilinowy | 8 gramów |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
aromat cytrynowy | 0,5 łyżeczki |
pomarańcza | 1 sztuka |
cukier puder | do posypania |
Masło rozpuścić i przestudzić. Pomarańczę obrać ze skórki i pokroić na cząstki.
Następnie dodać przesianą mąkę, roztopione masło, aromat i delikatnie wymieszać.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: