Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ucierane z czarną porzeczką

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 duże
cukier 220 g
mąka pszenna 400 g
olej rzepakowy 150 g
cukier waniliowy 1 op.
śmietana kwaśna 1/2 szkl.
proszek do pieczenia 2 pełne łyżeczki
porzeczki czarne

Porada

Ciasto jest proste, szybkie i niedrogie. Nadaje się pod owoce, mak czy ser.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ucierane z czarną porzeczką

Kroki postępowania

1
Zmiksować na puszystą masę olej, cukier, cukier waniliowy i jajka.
Krok 1 - Ciasto ucierane z czarną porzeczką foto
2
Dodać śmietanę i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Zmiksować do połączenia.
Krok 2 - Ciasto ucierane z czarną porzeczką foto
3
Ciasto wylać na płaską niską blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Na cieście rozsypać owoce (świeże, mrożone lub ze słoika).
Krok 3 - Ciasto ucierane z czarną porzeczką foto
4
Piec ok.35-40 minut w temp. 175-180*C.
Ostudzić i posypać cukrem pudrem.
Krok 4 - Ciasto ucierane z czarną porzeczką foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 22.09.2017 07:27
Pychota. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak