Ciasto ucierane z czarną porzeczką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 duże
  • cukier

    220 g
  • mąka pszenna

    400 g
  • olej rzepakowy

    150 g
  • cukier waniliowy

    1 op.
  • śmietana kwaśna

    1/2 szkl.
  • proszek do pieczenia

    2 pełne łyżeczki
  • porzeczki czarne

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ciasto ucierane z czarną porzeczką foto
Zmiksować na puszystą masę olej, cukier, cukier waniliowy i jajka.
Krok 2 - Ciasto ucierane z czarną porzeczką foto
Dodać śmietanę i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Zmiksować do połączenia.
Krok 3 - Ciasto ucierane z czarną porzeczką foto
Ciasto wylać na płaską niską blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Na cieście rozsypać owoce (świeże, mrożone lub ze słoika).
Krok 4 - Ciasto ucierane z czarną porzeczką foto
Piec ok.35-40 minut w temp. 175-180*C.
Ostudzić i posypać cukrem pudrem.
Habibi
Ciasto jest proste, szybkie i niedrogie. Nadaje się pod owoce, mak czy ser.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jejkuchnia 22.09.2017 07:27
Pychota. :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat