Ciasto tureckie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 szt
  • cukier puder

    3/4 szkl
  • mąka

    1 szkl
  • margaryna

    150 gr
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • kakao

    2 łyżki
  • aromat rumowy

    kilka kropel
  • sok z cytryny

    4. łyżki
  • cukier puder

    3/4 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem dodając po jednym jaju i po trochu mąkę z proszkiem i kakao, na koniec dodać aromat.
Wylać cienką warstwą ciasto na blachę. Piec ok 15 - 20 min w temp 180 st
Po upieczeniu polać lukrem utartym z 3/4 szkl cukru pudru i soku z połowy cytryny. Wystudzić i wykrawać szklanką księżyce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa104 14.04.2011 08:05
Wyglądają na wilgotne i pyszne.
IKrakowianka 17.01.2011 12:12
Śliczne zdjęcie do pysznych ciasteczek.
suzana 26.12.2010 13:08
fajne i proste ciasto:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat