CIASTO truskawkowe

CIASTO truskawkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4
  • cukier

    3/4 szklanki
  • mąka

    1,5 szklanki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukier waniliowy

    1
  • masło

    20 dag
  • truskawki

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy. Roztapiamy masło i ostudzone wlewamy do reszty.Mieszamy. Wykładamy ciasto na blachę i układamy na wierzch truskawki. Możemy odłożyć troche ciasta i włożyć do lodówki na 30 minut a potem zetrzeć na wierzch jako posypka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

14.10.2010 15:02
fajne takie lekkie owocowe ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat