CIASTO truskawkowe

CIASTO truskawkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4
  • cukier

    3/4 szklanki
  • mąka

    1,5 szklanki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukier waniliowy

    1
  • masło

    20 dag
  • truskawki

    1 kg
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania CIASTO truskawkowe

Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy. Roztapiamy masło i ostudzone wlewamy do reszty.Mieszamy. Wykładamy ciasto na blachę i układamy na wierzch truskawki. Możemy odłożyć troche ciasta i włożyć do lodówki na 30 minut a potem zetrzeć na wierzch jako posypka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Krzysztof42 14.10.2010 15:02
fajne takie lekkie owocowe ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat