Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto truskawkowe
wyschły z nadmiaru wody. Można rozłożyć na ręczniczku papierowym.
Następnie margarynę rozpuścić w rondlu ( niegotować!!!! ) odstawić do
przestudzenia.
Do miski wbić dwa jajka dodać szklankę cukru miksować do momentu
jednolitej masy.
Wlać delikatnie letnie masło - nie gorące. Wsypać stopniowo mąkę i
proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać.
Ciasto wylać na wcześniej przygotowaną blachę.
Ja zazwyczaj wykładam papierem do pieczenia.
Na ciasto wykładamy delikatnie truskawki możemy je trochę pokroić na
drobniejsze kawałki.
Ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy w tem. 175stopni. piec 40 minut.
NIGDY NIE WYJMUJE OD RAZU CIASTA, DELIKATNIE PO JAKIMŚ CZASIE UCHYLAM
PIEKRNIK I TAK JESZCZE ZOSTAWIAM NA JAKIS CZAS.
Po przestudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem