Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto snikers z orzechami włoskimi
Ciasto snikers z orzechami włoskimi zrobione jest z placków z ciasta z dodatkiem miodu. Blaty są przekładane masą z orzechów włoskich oraz masą kajmakową. Ciasto snikers z orzechami włoskimi jest najlepsze na drugi dzień.
Kroki postępowania
Potrzebne będą 3 blaszki o wymiarach 32x 24 cm.
Składniki na ciasto miksujemy.
Następnie zagniatamy ciasto rękoma.
Ciasto dzielimy na 3 części.
i wałkujemy na stolnicy podsypanej mąką na wymiar blaszki 32x 24 cm.
Przenosimy delikatnie do blaszki.
Nakłuwamy widelcem.
Dwie części pieczemy po 15 minut w temp 180 stopni C.
W rondelku rozpuszczamy margarynę, miód i cukier.
Pod koniec wsypujemy orzechy włoskie drobno posiekane.
Na trzecią blaszkę wylewamy masę orzechową.
Jeden blat ciasta smarujemy połową masy kajmakowej, przykrywamy drugim blatem i znów smarujemy masą kajmakową.
Delikatnie przyciskamy i odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin.