Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto snickers z mascarpone
Ciasto snickers z mascarpone to deser dla wielbicieli słodyczy. Pokruszone herbatniki wykłada się masą z mascarpone, wzbogaconą kawałkami batonika snickers. Na wierzchu jest masa krówkowa i wiórki czekolady. Ciasto snickers z mascarpone potrzebuje kilka godzin w lodówce, przed podaniem.
Jak zrobić ciasto snickers z mascarpone?
1. Herbatniki kruszymy, a masło rozpuszczamy. Następnie wlewamy je do ciasteczek. Masę ciasteczkową układamy na spód, na papierze do pieczenia i wkładamy do lodówki.
2. Batoniki kroimy na cienkie plasterki, serek mascarpone mieszamy z cukrem pudrem. Śmietankę ubijamy i dodajemy do serka. Batoniki dodajemy do masy, i wszystko wykładamy na schłodzony już spód.
3. Na wierzch wykładamy masę krówkową, najlepiej rozpuścić ją w kąpieli wodnej. Czekoladę mleczną musimy zetrzeć i posypujemy ciasto.
4. Odstawiamy do lodówki i następnie możemy cieszyć się naszym pysznym ciastem ;) Smacznego!