Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto serowo- owocowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homogenizowany 800 g
śmietana 30% 400 ml
cukier puder 4 łyżka
galaretka agrestowa 1 szt
maliny świeże 1 szkl
jagody 1 szkl
Biszkopty do formy
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto serowo- owocowe

Owoce wkładamy do garnka. Dolewamy ok 1/4 szklanki wody (tak aby było 04-05 litra owoców z wodą) i zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia i dodajemy galaretkę. Garnek wkładamy do większego naczynia wypełnionego zimną wodą i od czasu do czasu mieszamy.
Formę wykładamy biszkoptami.
Żelatynę zalewany wodą, tak aby tylko ja przykryła i mieszając rozpuszczamy. Dodajemy 1/4 szklanki gorącej wody i ponownie mieszamy. Śmietanę ubijamy na sztywno pod koniec dodając cukier. Śmietanę dodajemy do serków delikatnie mieszając. Cały czas mieszając, najlepiej trzepaczką lub mikserem na najniższych obrotach- powoli wlewamy żelatynę.
Na biszkopty wylewamy masę i wstawiamy do lodówki.
Gdy galaretka zacznie tężeć, wlewamy ja na masę sernikową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 12.09.2012 20:33
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak