Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto rabarbarowo-porzeczkowe...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk "L"
cukier 3/4 szklanki
cukier wanilinowy 2 opakowania
margaryna 200 gram
mąka tortowa 2,5 szklanki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
rabarbar 70 dag
porzeczki czerwone 250 gram
cukier puder - ile potrzeba

Porada

obrane, opłukane porzeczki kilka godzin przed pieczeniem zasypać 3 łyżkami cukru, wymieszać

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto rabarbarowo-porzeczkowe...

Kroki postępowania

1
mikserem utrzeć do białości miękką margarynę, cukier, jajka, cukry wanilinowe, masa będzie "zważona" ale ma taka być
Krok 1 - ciasto rabarbarowo-porzeczkowe... foto
2
wsypać mąkę z proszkiem i połączyć mikserem składniki na dość gęste ciasto
Krok 2 - ciasto rabarbarowo-porzeczkowe... foto
3
forma silikonowa tortownica 28 cm, ciasto rozsmarować w formie łyżką
Krok 3 - ciasto rabarbarowo-porzeczkowe... foto
4
na cieście rozsypać kawałeczki rabarbaru i porzeczki czerwone z cukrem
Krok 4 - ciasto rabarbarowo-porzeczkowe... foto
5
piekarnik nagrzany na 190 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, ciasto wystudzić dobrze w formie, przed podaniem posypać pudrem cukrem - ciasto jest aromatyczne, kwaskowato-słodkie i szybko sie zjada..........SMACZNEGO!!!
Krok 5 - ciasto rabarbarowo-porzeczkowe... foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 28.07.2017 20:16
Pyszne ciasto:)
bietka 28.07.2017 12:44
smaczne ciacho : )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak