Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto rabarbarowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 18 dag
cukier 18 dag
jajko 3 szt
margaryna 18 dag
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rabarbar 50 dag
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto rabarbarowe

Kroki postępowania

1
Rabarbar, umyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Krok 1 - Ciasto rabarbarowe foto
2
Jajka utrzeć z cukrem.
Krok 2 - Ciasto rabarbarowe foto
3
Następnie dodać margarynę i nadal ucierać, a na koniec dodać mąkę z proszkiem oraz sodą i nadal ucierać na jednolitą, gładką masę.
Krok 3 - Ciasto rabarbarowe foto
4
Na koniec do przygotowanego ciasta wsypać pokrojony rabarbar i wymieszać dokładnie łyżką.
Przygotowane ciasto wlać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w 180st przez 40 min.
Krok 4 - Ciasto rabarbarowe foto
5
Gotowe, upieczone ciasto rabarbarowe obficie posypać cukrem pudrem.
Smacznego!!!
Krok 5 - Ciasto rabarbarowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.12.2013 00:26
Sezonowe ciasto.
ppaulina 04.07.2013 21:00
świetne ciacho
aisza1 29.05.2013 06:48
zjadłam bym takiego ciasta teraz do kawy
JOANNA16 21.05.2013 08:20
pycha ciacho
elficzna 20.05.2013 14:59
muszę koniecznie w koncu upiec jakieś ciacho z rabarbarem :)
wyattearp 20.05.2013 13:37
uwielbiam rabarbarowe ciasto
Lampencjo 20.05.2013 11:20
świetne ciacho
Janina 20.05.2013 10:29
Z rabarbarem zawsze mi smakuje
Agula&Stabi 20.05.2013 09:58
Muszę upiec taki placek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak