Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto PYSIO
Jajka ubić z cukrem. Mąkę tortową wymieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, przesiać przez sito do masy jajecznej i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do tortownicy (średnica 28cm)
Piec 35min w 175*C.
Na soku PYSIO ugotować budynie, do gorącego budyniu wsypać 1 galaretkę i dokładnie wymieszać (nie gotować). Gorącą masę budyniową przełożyć na upieczony biszkopt. Na letnią masę budyniową ułożyć ciasteczka delicje. Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnej wody. Śmietanę kremówkę ubić.Żelatynę podgrzać do całkowitego rozpuszczenia i letnią dodać do ubitej śmietany. Wyłożyć na ciasto z delicjami. Ciasto wstawić do lodówki.
Na 400 ml wody zrobić galaretkę agrestową, jak zacznie tężeć wylać na ciasto i ponownie ciasto wstawić do lodówki.
Smacznego.