Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto orzechowo-miodowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
cukier 20 dkg
jajko 2 szt
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
miód 3 łyżki
masło 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto orzechowo-miodowe

Masło z miodeem rozpuścić, połaczyć z resztą i zagnieść ciasto.
Ciasto podzielić na dwie części i jedną połowę upiec w temp. 180 około 30min.

Polewa:
12 dkg masła
3 łyżki miodu
6 dkg cukru
30dkg orzechów całych

masło, miód i cukier rozpuścić, orzechy wyłożyć na drugi surowy placek i polać rozpuszczoną polewą.

Krem:8 dkg cukru
25 dkg masła
1/2 l mleka
budyń śmietankowy
1 łyżka mąki
cukier wanilinowy

Pół szklanki mleka wymieszać z mąkami i budyniem, resztę zagotować z cukrem i wszystko polączyć podgrzewając. Upieczone placki przekładać gorąca masą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

6zer
6zer 24.11.2013 21:20
ciekawy przepis, trzeba kiedy wyprubować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak