Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto orzechowe by Noruas

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1 szkl
mąka 2 szkl
proszek do pieczenia 1/2 małego opakowania
jajko 3 szt
orzechy włoskie 1 garść
masło 100 gram
orzechy mielone 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto orzechowe by Noruas

Kroki postępowania

1
Wbijam jajka do miski, udzielając białka od żółtek. Ubijam białka na sztywną pianę, dodaję żółtka i cukier, dalej ubijam.
Krok 1 - Ciasto orzechowe by Noruas foto
2
Dodaję roztopione i wystudzone masło. Mieszam. Następnie dosypuję jeszcze stopniowo mąkę oraz proszek do pieczenia. Dodaję tarte orzechy i mieszam.
Krok 2 - Ciasto orzechowe by Noruas foto
3
Blachę smaruję dokładnie tłuszczem i posypuję bułką tartą. Nakładam ciasto, a orzechy układam z wierzchu.
Krok 3 - Ciasto orzechowe by Noruas foto
4
Piekę w piekarniku ok. pół godziny w temperaturze 180 stopni.
Krok 4 - Ciasto orzechowe by Noruas foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lara 29.11.2013 22:18
proste i pyszne!
owca441 29.11.2013 20:55
ciekawe ciasto
patryska76 29.11.2013 18:43
Pyszne ciacho ;)
SylwiaMagdaSabin 29.11.2013 17:37
wygląda jak chlebek
EwelinkA_93 29.11.2013 17:29
ciekawe ciasto :-)
Kasia35 29.11.2013 17:12
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak