Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto orzechowe bez mąki
Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać orzechy, bułkę tartą i proszek. Białka ubić na sztywną pianę. Delikatnie wszystko wymieszać. Piec około 40 minut w 180 stopniach.
jaja |
5 sztuk
|
cukier |
1 szklanka
|
proszek do pieczenia |
1 łyżeczka
|
Bułka tarta klasyczna Prymat |
1 łyżka
|
orzechy włoskie |
100 gramów
|
Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać orzechy, bułkę tartą i proszek. Białka ubić na sztywną pianę. Delikatnie wszystko wymieszać. Piec około 40 minut w 180 stopniach.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: