Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto orzechowe bez mąki
Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać orzechy, bułkę tartą i proszek. Białka ubić na sztywną pianę. Delikatnie wszystko wymieszać. Piec około 40 minut w 180 stopniach.
jaja | 5 sztuk |
cukier | 1 szklanka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1 łyżka |
orzechy włoskie | 100 gramów |
Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać orzechy, bułkę tartą i proszek. Białka ubić na sztywną pianę. Delikatnie wszystko wymieszać. Piec około 40 minut w 180 stopniach.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: