Ciasto na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śnieżka

    1 opakowanie
  • galaretka pomarańczowa

    1 opakowanie
  • galaretka truskawkowa

    1 opakowanie
  • mleko

    200 ml
  • herbatniki

    2 paczki
  • banan

    1 szt
  • mandarynka

    1 szt
  • pomarańcza

    1 szt
  • polewa czekoladowa

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozrobić galaretki w połowie ilości wody niż podano na opakowaniu.Na dno tortownicy wyłożyć herbatniki i banana pokrojonego w talarki.Gdy galaretki się ochłodzą,rozrobić śnieżkę w 200 ml mleka.Rozrobioną śnieżkę podzielić na pół.Pierwszą połowę połączyć z galaretką pomarańczową i wlać do tortownicy.Wstawić do lodówki na 5 minut.Z truskawkowej galaretki odjąć 4 łyżki,resztę połączyć z pozostałą śnieżką i wlać do tortownicy.odstawić do lodówki na 5 minut.Gdy masa stężeje udekorować pomarańczem i mandarynką.Ciasto polać polewą czekoladową i 4 łyżkami galaretki truskawkowej,następnie wstawić do lodówki na 2 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 08.07.2012 09:54
apetyczne
maciek7 01.04.2012 22:38
super
Justyna Jussstiii 10.07.2011 12:50
super
Marzena34 12.03.2011 09:37
ładne i smaczniutkie
m1monika 05.12.2010 15:17
to coś dla mnie i mojego męża :-)
pacpaw 15.11.2010 09:26
jakie apetyczne zdjęcia
MAR3STA 12.11.2010 20:41
świetne:)
Natalia/tubisiek 11.11.2010 18:41
bardzo fajne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat