Ciasto na racuchy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 sztuka
  • jogurt naturalny

    1 sztuka
  • proszek do pieczenia

    1 szczypta
  • cukier

    1 łyżeczka
  • mąka

    4-5 łyżki
  • olej do smażenia

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto na racuchy musi być gęściejsze niż na naleśniki, więc jeżeli 4-5 łyżek mąki nie wystarczy możemy dosypać .

Jajko,jogurt,proszek do pieczenia, cukier, mąkę dodajemy do miski i mieszamy mikserem aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji i do wymieszania wszystkich składników.
Następnie na rozgrzaną patelnie z olejem wylewamy po 1-2 łyżki ciasta racuchowego na 1 placka.
Smażymy z jednej i drugiej strony po 2-3min.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata106 17.04.2012 18:01
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat