Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na racuchy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
jogurt naturalny 1 sztuka
proszek do pieczenia 1 szczypta
cukier 1 łyżeczka
mąka 4-5 łyżki
olej do smażenia do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na racuchy

Ciasto na racuchy musi być gęściejsze niż na naleśniki, więc jeżeli 4-5 łyżek mąki nie wystarczy możemy dosypać .

Jajko,jogurt,proszek do pieczenia, cukier, mąkę dodajemy do miski i mieszamy mikserem aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji i do wymieszania wszystkich składników.
Następnie na rozgrzaną patelnie z olejem wylewamy po 1-2 łyżki ciasta racuchowego na 1 placka.
Smażymy z jednej i drugiej strony po 2-3min.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 17.04.2012 18:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak