ciasto na racuchy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3
  • mąka

    200 g
  • mleko 2 %

    szklanka
  • cukier

    2 łyżki
  • szczypta soli

  • olej do smażenia

  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka ucieramy,dodajemy cukier i mleko. Dodajemy szczyptę soli. Biiałka ubijamy na sztywna pianeę i z ciastem. Pieczemy racuszki na rozgrzanym oleju az beda zlociscie zarumienione.Przed podaniem posypac cukrem pudrem lub zwykłym cukrem. Najlepiej smakuja na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
M. Monroe 25.02.2013 23:38
uwielbiam racuchy ')
mirosława4 03.05.2012 14:18
pyszne
romanrafal 29.02.2012 15:00
smaczne
Ada-Gaba 08.02.2012 07:57
uwielbiam
caralajna 02.02.2012 08:27
mniam
anja3107 01.12.2011 11:00
bardzo lubię racuchy
daria899 06.10.2011 16:07
przepyszne
anemon 24.09.2011 20:36
Bardzo lubię racuchy, najczęściej robię na drożdżach i z jabłkami.
iga2 22.09.2011 23:08
mniam
magical66 21.09.2011 15:48
lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat