Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto na pierożki drożdżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dag.
żółtko jajek 2 szt.
mleko 0.5 szkl.
drożdże 3 dag.
margaryna 1/7 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto na pierożki drożdżowe

W lekko ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże.Do mąki dodajemy posiekane masło,żółtka.mleko.Wyrabiamy ciasto do uzyskania jednolitej konsystencji.Zostawiamy do wyrośnięcia na około 40 min.(,Następnie podstypujemy mąką pszenną,rozwałkowyjemy jak na pierogi ,wycinamy kółka,nadziewamy farszem,sklejamy.Smażymy na głebokim tłuszczu)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 05.07.2013 10:46
lubie drozdzowe pierozki :)
adelajda 05.06.2013 18:32
robię podobne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak