Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na pierogi babci Basi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 1kg
masło 1
woda letnia
żółtko jajek 5
sól 1lyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na pierogi babci Basi

Make przesiewamy przez sito. Maslo rozpuszczamy. Dodajemy do maki zoltka,sol, cieple maslo (moze byc gorace jak ktos da rade wyrabiac ciasto trzeba uwazac zeby zoltka sie nie sciely) i letnia wode wg uznania tak zeby ciasto dobrze sie wyrabialo. Trzeba ciasto dlugo wyrabiac. Zle wyrobione ciasto bedzie mialo zoltawy kolor od masla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka98910 19.12.2013 19:23
zle sie wyrazilam nie o to mi chodzilo malo wazne
SmacznaPyza 18.12.2013 20:46
masło jest żółte, żółtka tym bardziej więc ciasto będzie żółte - czy je wyrobimy dobrze czy nie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak