Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na pierogi

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 1/2 szkl
sól 1 łyżeczka
olej roślinny 1 łyżka
wrzątek

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na pierogi

Mąkę przesiewam na stolnicę (zawsze odkładam ok 1/2 szkl i dodaję w trakcie wyrabiania), dodaję sól, olej i powoli dolewam wodę (zwykle jest ok szklanki wody). Szybkimi ruchami wyrabiam gładkie i plastyczne ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.12.2013 00:19
pierogi wyglądają rewelacyjnie
Edith85 30.11.2013 10:12
Pamiętam jak kilka lat temu robiłam pierwszy raz pierogi z moją mamą. Nie mogłam pojąć jak udaje jej się zrobić tą falbankę. A ciasto :D pierwsze wyrzuciłam do kosza :) Wtedy nauczyłam się żeby nie dawać całej mąki od razu tylko stopniowo. Wtedy wychwycimy kiedy ciasto jest takie jak powinno być.
treonina 27.11.2013 23:42
fajny sposób zawijania :-)
Monika10 27.11.2013 22:30
zawsze mam problem z ciastem, DZIĘKUJĘ
Łucja 27.11.2013 21:58
falbanka identyczne jak moja :)
Edith85 27.11.2013 20:46
Dziękuję ;)
maciek7 27.11.2013 20:36
super przepis
Janina 27.11.2013 20:09
Tak samo robię;)
IwonaDD 27.11.2013 20:06
ciasto idealne,a pierożki na zdjęciu perfekcja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak