ciasto na lazanię

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    5 szklanek
  • jajka

    3 szt
  • woda

    1 szklanka
  • sól

  • olej

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy jajka , sól i tyle wody aby ciasto wyszło nieco gęściejsze niż na pierogi, wyrabiamy, kroimy na placki, rozwałkujemy według potrzeby i układamy w naczyniu, nie musimy gotować, aleaby było szybciej można na chwilę wrzucić do wrzątku

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
hastalavista 24.12.2011 12:50
fajny przepis, nie trzeba kupować już makaronu :)
Emilia22 20.11.2011 17:14
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat