Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Ciasto:
-
mąka
2,5 szklanki -
cukier drobny
1 szkl -
kefir
1 szkl -
olej
1/2 szkl -
jajko
3 szt -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
kruszonka
-
masło
2 łyżki -
cukir
2 łyżki -
żółtko jajek
1 szt -
mąka
ile trzeba -
cynamon
szczypta -
brzoskwinie w puszce
1 puszka
Przepis i sposób przygotowania ciasto na kefirze ( z brzoskwiniami)
Brzoskwinie pokroić w kostkę, ułożyć na cieście. Zimne masło, żółtko, cukier i mąkę razem zagniatać palcami, dosypując tyle mąki, ile będzie potrzeba aby kruszonka miała odpowiednią konsystencję. Kruszonkę wyłożyć na ciasto. Piec w 180*C do suchego patyczka
Komentarze (6)