Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto migdałowe
Kroki postępowania
Po 1,5 szklanki mleka dodać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, budyń i jajko. Wszystko dokładnie roztrzepać. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego mleka cienkim strumieniem wlać przygotowaną, roztrzepaną masę i stale mieszając zagotować. Przygotowaną masę wystudzić. Po wystudzeniu masę budyniową połączyć z masłem.
Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i śmietan-fix. Powstałą masę na 15 minut wstawiamy do lodówki.
Spód blachy wykładamy papierem do pieczenia. Na papier wykładamy krakersy, tak, żeby przykryły całe dno. Na krakersy wykładamy masę budyniową połączoną z masłem i równomiernie rozsmarowujemy. Następnie układamy kolejną warstwę krakersów.
Smacznego :)