Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO MAKOWO JABŁKOWE
Blachę 38x25 posmarować tłuszczem i posypać tartą bułką,wlać ciasto,wyrównać i piec 50 minut w temp.150 stopni.
Polewa: wszystkie składniki zagotować,ostudzić i polać upieczone ciasto.
cukier puder | 200 gram |
margaryna | 100 gram |
jajko | 6 szt |
masa makowa | 1 puszka |
jabłka | 0,5 kg |
kasza manna | 6 łyżek |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
Polewa: | |
margaryna | 120 gram |
cukier puder | 0,5 szklanki |
kakao | 3 łyżki |
śmietana kwaśna | 3 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: