Ciasto makowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    15 dag
  • jajek

    8
  • cukier puder

    3/4 szklanki
  • miód płynny

    1 łyżka
  • mak

    30 dag
  • kakao

    1 łyżeczka
  • mąka pszenna

    4 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyzeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margaryne ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka, miód oraz make zmieszana z proszkiem. na koniec dodajemy spażony, mielony mak. Z białek ubijamy piane i dodajemy do ciasta, pieczemy. takie ciasto jest smaczne do przekladania kremami i zastępujemy nim zwykle biszkopty

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Teresa19 08.06.2011 12:43
ciekawe
ben-ka 22.04.2011 19:20
mnie też podoba sie ten przepis.
krzyniu1984 28.03.2011 10:55
super
Grażyna13 11.11.2010 14:05
Ciekawy taki biszkopt makowy!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat