Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Leon
Kroki postępowania
Wszystkie składniki: mąka, margaryna, proszek do pieczenia, miód, soda, śmietana, cukier, jajko wymieszać i zarobić ciasto.
Białka ubić na sztywno, dodać cukier a następnie żółtka. Dokładnie wymieszać składniki.
Z mleka, cukru waniliowego i mąki ugotować budyń.
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i dodawać ostudzony budyń.
Krem podzielić na 4 części.
Galaretki rozpuścić w 1/2 szklanki wody.
Do jabłek dodać galaretki i odstawić do lodówki.
Placek miodowy- krem budyniowy-jabłka w galaretce pomarańczowej-krem budyniowy-biszkopt-krem budyniowy-jabłka w galaretce wiśniowej-krem budyniowy-placek miodowy
Tabliczkę mlecznej czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej z mlekiem. Polewamy po ciastku.