Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kruche z jagodami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka 40 dag
żółtko jajek 5 sztuk
margaryna 15 dag
masło zimne 15 dag
cukier puder 17 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

wierzch

białko 5 sztuk
cukier 1 szklanka
jagody 1/2 l
płatki migdałowe 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kruche z jagodami

Mąkę siekamy z masłem i margaryną. Dodajemy cukier i żółtka - zagniatamy ciasto, a następnie wykładamy je na blaszkę (wraz z bokami blaszki). Posypujemy bułką tartą. Białka ubijamy wraz z cukrem. Łączymy z jagodami i delikatnie mieszamy. Całość wykładamy na ciasto. Wierzch posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy około 50 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 02.10.2014 19:25
mniam pychota
Róża1 02.10.2014 17:34
palce lizać :-) :-)
Joannasz3190 02.10.2014 15:30
Pyszności :)
Mniam 02.10.2014 13:24
Bardzo smaczne ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak