Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kruche z brzoskwiniami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka tortowa 4 szklanki
masło 1 kostka
żółtko jajek 4 szt
jajko 1 szt
cukier puder 3 łyżki
cukier waniliowy 1 szt
sól do smaku szczypta
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
brzoskwinie 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kruche z brzoskwiniami

Brzoskwinie obrać, pokroić na ćwiartki.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia w naczyniu. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Masło zetrzeć na tarce, dać szczyptę soli. Połączyć składniki. wychodzi ciasto jak kruszonka. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wysypać połowę ciasta na papier, ułożyć warstwę brzoskwiń, posypać cukrem i posypać pozostałym ciastem. Wstawić do nagrzanego piekarnika 190 st. na ok. 40-50 minut. Posypać cukrem pudrem lub podawać na gorąco z lodami. Smacznego;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 27.09.2014 16:06
bardzo lubię kruche ciasta
Kejti 27.09.2014 09:58
Fajne ciacho :-)
ONY_za_kare 26.09.2014 09:50
dobre ciacho
mysza75 23.09.2014 11:20
fajne ciacho do kawy
Zdzisław 23.09.2014 00:05
takie słodkości bardzo lubię
bhb8 22.09.2014 22:10
zapowiada się smacznie
gosia1988 22.09.2014 20:43
na pewno smaczne
gosia56 22.09.2014 20:36
super ciasto;)
noninka77 22.09.2014 20:18
Do schrupania :-)
irenka 22.09.2014 20:07
pyszne ciacho
halina17 22.09.2014 19:03
Dobre ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak