Ciasto kruche

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    3 szklanka
  • margaryna kostka

    1 kostka
  • proszek do pieczenia

    2 łyżki
  • cukier

    0.75 szklanki
  • żółtka

    4
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ciasto kruche foto
Mąkę z margaryną ugnieść.
Krok 2 - Ciasto kruche foto
Do mąki i margaryny dodać resztę składników.
Krok 3 - Ciasto kruche foto
po ugnieceniu ciasta możemy już je rozłożymy na blaszce do pieczenia. Jeśli chcecie aby ciasto miało kolor i smak czekoladowy można dodać 3 łyżeczki kakao.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andysz 27.08.2012 08:29
ekstra!!!;)
caralajna 10.08.2012 17:20
lubię kruche ciasto
Bożena13 08.08.2012 15:34
tak.. Przepraszam Powinny być 2 ŁYŻECZKI proszku do pieczenia a nie dwie.. i tak to prawda, najważniejsze są podstawy;)
anemon 07.08.2012 22:31
Najważniejsze są podstawy, a jak mamy kruche ciasto, to już możemy wiele zdziałać. Ja najbardziej lubię z owocami. W składnikach chyba wkradł Ci się błąd przy proszku do pieczenia chyba miały być łyżeczki.
jozefinach 03.08.2012 10:47
Uwielbiam kruche ciasto.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat