Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto krówka z bitą śmietaną

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty podłużne 1-2 opak
masło lub margaryna 1 kostka
masa krówkowa 1 puszka
śmietana 30% 1/2 litra
śmietan fix 2 opak
syrop brzoskwiniowy do nasączenia
czekolada mleczna 1 tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto krówka z bitą śmietaną

Biszkopty namaczamy w syropie z brzoskwiń, wykładamy nimi dno formy.
Margarynę ucieramy na puch, stopniowo dodajemy do niej masę krówkową, cały czas ucieramy. Gotową masę wykładamy na biszkopty. Następnie kolejna warstwa nasączonych biszkoptów. Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy z dodatkiem śmietan fixu. Ubitą śmietanę wykładamy na biszkopty . Na wierzch ścieramy czekoladę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luna76 09.04.2016 15:59
bardzo fajny przepis :)
sabik86 09.04.2016 15:05
Ale pyszności, sama słodycz
joannaa24 09.04.2016 14:54
Na pewno pyszne :))
AZgotuj 09.04.2016 12:58
Pyszne, do kawy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak