Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto krówka
Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka, zmiksuj. Suche składniki przesiać i połączyć za pomocą łyżki z masą.piec 25 min. W 170°C. Po upieczeniu przecinamy na pół. Dolny blat nasączamy.
Masa krówkowa: Śmietanę ubić na sztywno, dodać masę krówkową (zostawiając ok. 4 łyżek na posmarowanie góry), oraz cukier do smaku, zmiksuj. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, zostawić do lekkiego stężenia i połączyć z masą. Przełożyć biszkopt. Drugą część biszkoptu nasączamy i wykładamy na masę. Posmarować resztą masy krówkowej i posypać prażonym słonecznikiem. Schłodzić.
Prażony słonecznik: Margarynę rozpuścić z cukrem, dodać słonecznik. Prażyć na małym ogniu mieszając do momentu aż słonecznik zacznie rumienić.