ciasto krakersowe z brzoskwiniami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krakersy

    2 opakowania
  • cukier

    1 szkl
  • cukier waniliowy

    2 łyżeczki
  • mleko

    5 szkl
  • mąka

    1 szkl
  • masło

    1 kostka
  • żółtko jajek

    3 szt
  • budyń waniliowy

    1 szt
  • brzoskwinie

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

4 szklanki mleka zagotować z cukrem, masłem i cukrem waniliowym. Pozostałe mleko wymieszać z budyniem, mąką oraz żółtkami i wlać powoli zagotowane mleko, gotować cały czas mieszając, żeby nie było grudek. blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć na niej połowę krakersów i wylać połowę gorącego kremu. Brzoskwinie osączyć, pokroić na mniejsze części, ułożyć na kremie, przykryć drugą częścią kremu, na wierzch położyć krakersy, dobrze schłodzić w lodówce.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Roman5 24.01.2011 06:21
sama slodycz

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat