Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kokosowo-bananowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier kryształ 1 szklanka
mleko kokosowe 1 szklanka
olej roślinny 1/2 szklanki
wiórki kokosowe 150 gram
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mąka pszenna 600 gram
jajko 2 sztuki
sól do smaku
banan 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kokosowo-bananowe

Olej mieszamy z cukrem i jajkami. W osobnym naczyniu mieszamy make, proszek do pieczenia i szczypte soli i stopniowo dodajemy do poprzednich skladnikow. Banany rozdziabiamy widelcem i mieszamy z mleczkiem i wiorkami kokosu. Calosc dodajemy do ciasta. Piec w keksowce w nagrzanym piekarniku do 175 stopni przez 60 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 26.07.2014 15:19
wyroslo az za bardzo:)
Pani Domu 02.03.2014 10:00
lubię te smaki
Ada-Gaba 26.02.2014 13:25
extra do kawki
Dorian 07.01.2014 08:04
super ciasto
olla85 03.01.2014 09:07
Smakowite ciasto. Dzięki bananom na pewno jest fajnie wilgotne. I jak pięknie Ci wyrosło :)
Magula 03.01.2014 08:07
Lubię takie ciasta.
Janina 03.01.2014 07:51
Ciekawy smak ciasta, na pewno dobre takie połączenie;)
msmors 03.01.2014 07:43
ciekawe ciasto
iwi 02.01.2014 22:25
Pyszne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak