Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kokosowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 25 dag
wiórki kokosowe 20 dag
mleko 1/2 litra
cukier 3/4 szklanki
żółtko jajek 2 sztuki
herbatniki 2 opakowania
budyń waniliowy 1 opakowanie
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier wanilinowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kokosowe

Pół szklanki cukru utrzeć z żółtkami , dodać 1/2 szklanki mleka , mąkę i cukier waniliowy. Wszystko dokładnie wymieszać.
Pozostałe mleko zagotować , dodać masę z żółtkami i ugotować budyń.
W misce ucerać masło i stopniowo dodawać ostudzony budyń.
Do kremu dodać 3/4 wiórków kokosowych , a następnie wymieszać.
Formę do ciasta wyłożyć herbatnikami i posmarować 1/2 masy.
Czynność tę powtórzyć jeszcze 2 razy.
Wierzch ciasta posypać pozostałymi wiórkami kokosowymi.
Przed podaniem chłodzić w lodówce 2 godziny.

SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak