Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO KINDER COUNTRY

4.0
(26)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremowa 30% lub 36% 400 ml
serek mascarpone 250 g
herbaniki 3 paczki po 50g
biała czekolada 2 szt po 150g
czekolada mleczna 2 szt po 150g
płatki Nestle Kangus 3 szklanki+kilka garści na wierzch

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO KINDER COUNTRY

Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wystudzić. 200 ml śmietany 36% ubić na sztywno, dodać serek mascarpone i ostudzona białą czekoladę, wymieszać. Wsypać 3 szklanki płatków i wymieszać wszystko łyżką. Na dnie blachy (u mnie okrągła o średnicy 22 cm) ułożyć herbatniki, na wierzch wylać masę z białej czekolady. Na to ułożyć kolejną warstwę herbatników. Mleczną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Ubić 200 ml śmietany 36%, dodać przestudzoną czekoladę, wymieszać. Wyłożyć na herbatniki. Na wierzchu posypać płatki Nestle Kangus. Wstawić do lodówki na 3-4 godziny a jeśli będzie trzeba pozostawić w lodówce na całą noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 11.09.2016 09:23
Smacznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak