Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Kinder Country

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Tortownica o średnicy około 24 cm, masa jasna

śmietana kremowa 30% 200 ml
serek mascarpone 250 g
biała czekolada 150 g
pszenica preparowana w miodzie 140 g

Masa ciemna

śmietana kremowa 30% 200 ml
czekolada mleczna 200 g

Dodatkowo

herbatniki 250-300 gram
pszenica preparowana w miodzie 40 gram

Porada

Ciasto jest inspirowane batonikiem o tej samej nazwie i jest przepyszne. Jeśli lubicie słodkie, śmietankowo-czekoladowe desery to z pewnością musicie je przygotować!

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Kinder Country

Kroki postępowania

1
Przygotować masę jasną.
Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i pozostawić do ostudzenia.
Śmietankę ubić na sztywno, a następnie zmiksować z serkiem mascarpone i na końcu delikatnie połączyć (łyżką) z preparowaną pszenicą.
Krok 1 - Ciasto Kinder Country  foto
2
Przygotować masę ciemną.
Czekoladę mleczną również roztopić w kąpieli wodnej, ostudzić.
Kremówkę ubić na sztywno i wymieszać z rozpuszczoną czekoladę.
Krok 2 - Ciasto Kinder Country  foto
3
Formę wysłać papierem do pieczenia i wyłożyć herbatnikami.
Na ciastkach kolejno ułożyć masę jasną, ponownie warstwę herbatników oraz masę z czekoladą mleczną.
Krok 3 - Ciasto Kinder Country  foto
4
Wierzch ciasta równomiernie posypać pszenicą.
Ciasto schłodzić w lodówce - najlepiej przez całą noc.
Krok 4 - Ciasto Kinder Country  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.06.2018 18:59
dobre ciasto.
Jagódka17
Jagódka17 27.02.2018 13:24
Wszyscy zachwycają się tym ciastem, a mnie jakoś nie skradło mojego serca :(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak