Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kakaowo-kokosowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dkg
mleko 2 łyżki
kokao 3 łyżki
cukier 1 szkl.
mąka 1 1/2 szkl.
jaja 4 szt.
proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki
białko 4 szt.
kokos 15 dkg
cukie 15 dkg
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko 1/2 litra
cukier 5 łyżek
żółtko jajek 4 szt.
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mleko 3 łyżki
masło 25 dkg
baton 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kakaowo-kokosowe

Margaryna+mleko+kakao+cukier zagotować i przestudzić.Potem+żółtka i utrzeć+mąkę i proszek do pieczenia.Z białek ubić pianę i ubić+kokos+mąkę i proszek powoli wymieszać.Na blachę kłaść kupkami na przemian kokosowe i kawowe,piec 180 stopni 1 godzinę.po upieczeniu ostudzić i przekroić na dwie równe części.
Batony rozpuścić w 3 łyżkach mleka z reszty składników oprócz masła ugotować budyń,przestudzić.masło ucierać z budyniem i przestudzonymi batonami można dodać trochę spirytusu.Pyszni i łatwe.SMACZNEGO.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak