Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kakaowo – miętowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3
cukier 0,5 szklanki
mąka 1,5 szklanki
oliwa 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 3 łyzki
mięta 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kakaowo – miętowe

Kroki postępowania

1
Miętę opłukac i posiekać. Pozostawić kilak liści, aby wyłożyc je na dno blaszki. Białka ubic z cukrem na pianę. Dodać żółtka nadal miksując.
Krok 1 - Ciasto kakaowo – miętowe foto
2
Wlac oliwe i wymieszać, następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao i miętę. Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Ciasto kakaowo – miętowe foto
3
Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku prze ok. 35-40 minut – najlepiej wbic patyczek do szaszłyka, aby sprawdzić czy ciasto jest już upieczone.
Krok 3 - Ciasto kakaowo – miętowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota76 15.07.2013 21:18
musi mieć ciekawy posmak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak